Voordracht kandidatencommissie

Luuk is een politiek sterk bewogen kandidaat, afgestudeerd in politieke wetenschappen. Hij heeft al een heel scala aan vrijwillige activiteiten achter zich. Binnen de campagne, bij DWARS heeft hij zich voor de volle 100% gegeven en bij FNV Jong nam hij zitting in het ledenparlement. Hij is een donkerrode Groenlinkser, die zich nog verder wil bekwamen. Luuk is - in verbinding met de fractie - een doorgroeier naar een zeer waardevolle kracht.

Persoonlijke toelichting

Mijn naam is Luuk Voncken en ik woon op de rand van Stationsbuurt en Laak. Twee bijzondere buurten waar ik inmiddels al meer dan zeven jaar rondloop. Ik wil mij inzetten voor GroenLinks om te zorgen dat we een socialere stad worden, die voor elkaar omkijkt en waar men op elkaar kan steunen. Gemeentepolitiek is er een van verbinding en van facilitering richting iedereen die zich wil inzetten voor onze mooie stad, en daar wil ik mijn best voor doen.

Verder is voor mij het mooiste plekje van Den Haag de Bierkade. Met haar restaurants en cafés langs een prachtige gracht is dit een perfect plekje om langs te wandelen en even neer te ploffen, terwijl de parkieten als een grote groen(gele) wolk langs fladderen. En het is lekker dicht in de buurt van waar ik woon, dat helpt ook!