Voordracht kandidatencommissie

Zonder Maarten De Vuyst is de lijst natuurlijk niet compleet. Maarten is door de groenrode wol geverfd. Zonder hem waren de milieuzones in Den Haag er nooit gekomen en waren de 156 bomen op de Mient al gekapt voor extra parkeerplekken.

Ontwapenend, slim, overtuigend, verbindend en proactief. En hij heeft humor.

Maarten heeft zich de afgelopen periode volop bewezen als raadslid en is gelukkig opnieuw bereid zich onverminderd in te zetten voor GroenLinks in de gemeenteraad. Zijn thema’s zijn vooral luchtkwaliteit, mobiliteit, financiën, sport en dierenwelzijn. Hij wil zich ervoor inzetten dat Haagse burgers zich beter gehoord voelen en weten wat er met hun inbreng is gedaan. De kandidatencommissie ziet in Maarten een zeer ervaren raadslid, dat ongetwijfeld wederom met volle kracht zal werken aan een schoner en socialer Den Haag.

Persoonlijke toelichting

Dag GroenLinkser,

Mijn naam is Maarten De Vuyst, geboren in België, al 21 jaar Hagenees in het Laak, oude centrum, Zeehelden en nu Valkenbos met mijn 2 zonen en vriendin.

Sinds 2018 zit ik met veel plezier in #raad070. Dat wil ik graag met 4 jaar verlengen. Omdat kwesties als schone lucht en toegankelijk OV een lange adem vergen. Om mijn opgebouwde netwerk van Kraayenstein tot Molenwijk, van Ypenburg tot Scheveningen te blijven benutten en dit en mijn ervaring te delen met nieuwe GroenLinks raadsleden. En vooral om te blijven werken om onze gedeelde idealen voor een inclusief, duurzaam en solidair Den Haag te realiseren. Daarom wil ik op plaats 2.

Deze stad is mijn stad. Tijdens de corona periode ben ik onze duinen nog meer gaan waarderen. Maar in alle eerlijkheid, elke plek in Den Haag met goed bier, fijne mensen en harde muziek is mijn favoriete plek.

Vuistje van Maarten 👊