Voordracht kandidatencommissie

Niek, 21 jaar, super-enthousiast, komt oorspronkelijk uit Nijmegen en heeft daar een zekere welvaartsachterstand ervaren. Sociale achterstanden motiveren hem dan ook om politiek actief te zijn voor GroenLinks en dat heeft hij laten zien. Neergestreken in Laak, stortte hij zich vrijwel direct op GroenLinks-activiteiten. Allereerst op straat, het opruimen van vuilnis én het doen van structurele verbetervoorstellen. Het manifest waaraan hij meewerkte werd verwerkt in het vorige coalitieakkoord. Hij zit in de werkgroep sociaal en spreekt veel met jongeren over hun problemen. De kandidatencommissie concludeert dat je niet anders kan en wil dan Niek als aanstormend talent een mooie plek op de lijst te gunnen.

Persoonlijke toelichting

Ik ben Niek Veen en ik woon in Laak.

Er is in veel wijken een gebrek een groene en schone leefomgeving, met veel overlast en torenhoge temperaturen ’s zomers als gevolg. Ook moeten in Den Haag nog altijd teveel mensen de nacht op straat moeten doorbrengen, en zijn de wachtlijsten voor sociale huurwoningen veel te lang. Ik wil voor GroenLinks de Haagse Raad in om mij voor deze zaken hard te maken.

Mijn favoriete plekje in Den Haag is het Westduinpark. Dit unieke stukje natuur aan de rand van de stad, met een uitzicht over de stad zoals je dat maar zelden vindt in West-Nederland. De rust in het gebied, in combinatie met het bijzondere landschap, de Schotse Hooglanders en het Zuiderstrand op steenworp afstand, maakt dit voor mij dé plek om uit te rusten na een lange week.