Toen ik als veertienjarige nog opgroeide in een klein dorp in Friesland werd ik lid van DWARS. Na een kort rondje langs de websites van de linkse partijen voelde ik me het meest thuis bij GroenLinks: in die tijd had GroenLinks geen gelikte website, maar gewoon goede inhoud. Een tijdje later werd ik ook actief: als “ponghâlder” bij DWARS Leeuwarden. Toen ik zestien werd, werd ik ook lid van GroenLinks. Daarna werd ik ook in mijn studietijd in Groningen actief: als voorzitter van DWARS, maar ook in andere functies binnen GroenLinks Groningen en DWARS Landelijk.

Enkele van mijn mooiste momenten heb ik met DWARS en GroenLinks meegemaakt: bij de klimaattop in Parijs demonstreren voor adequate klimaatactie; midden in de nacht een zebrapad tot regenboogzebrapad maken; een zaal vol jongeren spreken over de rol van religie in de politiek of op zaterdag als vrijwilliger bij de Voedselbank helpen. Het mooiste hieraan is om samen met heel veel hele fijne mensen te werken aan een fijnere wereld. Ik kijk ernaar uit hier nu samen met de groene en linkse beweging in Den Haag aan te kunnen werken!

Nog kort over mezelf: ik ben opgegroeid in Friesland. Mijn tienerjaren heb ik doorgebracht midden in de weilanden van de greidhoeke: noodweer in Den Haag vind ik normaal gesproken dan ook een beetje saai. Op een zonnige dag pak ik graag de fiets (gewone stadsfiets) om fijn een eind door de duinen te gaan fietsen. Op een regenachtige dag luister ik het liefst naar podcasts of lees ik interessante stukken (of kijk ik gewoon wat Youtube filmpjes). Op dit moment werk ik als data-trainee bij de Rijksoverheid, momenteel bij de ambtelijke staf van de Tweede Kamer.