Voordracht kandidatencommissie

Met de indrukwekkende campagne als kandidaat-lijsttrekker en de gesprekken die wij voerden, kwam Vincent als een duidelijke nummer 2 naar voren. De kandidatencommissie ziet in hem iemand, die vernieuwing kan brengen en in de stad mensen in beweging weet te krijgen. Hij is zichtbaar in de partij en in de Haagse wijken. Vincent wil bewoners, wijkorganisaties, werknemers en migrantengemeenschappen samenbrengen. Als fractiemedewerker heeft hij de Haagse politiek leren kennen.

Vincent is een aansprekende kandidaat met een duidelijke missie en grote gedrevenheid. De uitdagingen waar de stad Den Haag voor staat wil hij aanpakken met een positief verhaal en de actieve betrokkenheid van de inwoners van de stad. Een veelbelovende nieuwkomer op de lijst!

Persoonlijke toelichting

Den Haag is mijn stad: ik woon er al mijn hele leven, ben opgegroeid in Mariahoeve en woon nu vlak naast het Haagse Bos in het Bezuidenhout.

Het zijn de uiteenlopende soorten mensen, wijken en plekken die Den Haag voor mij zo mooi maken. Wanneer ik met tram 12 door de stad reis, geniet ik steeds weer van de verschillende werelden die je langs ziet komen: eerst de levendige wijken rond station HS, de Haagse Markt en de Weimarstraat, en eindigend aan het Zuiderstrand.

Helaas is Den Haag ook de meest gesegregeerde stad van Nederland. Nergens anders bepaalt wie je bent en waar je woont zo sterk hoe jouw leven eruit ziet. Ik wil die ongelijkheid namens GroenLinks doorbreken en de strijd aangaan tegen armoede en uitsluiting. Voor betere rechten voor vluchtelingen, arbeidsmigranten en dakloze Hagenaars, kansengelijkheid in het onderwijs en op de arbeidsmarkt en een snelle klimaataanpak waarbij iedereen de energierekening kan betalen.

In de komende jaren wil ik structureel de wijken in gaan, om bewoners samen te brengen en hen te organiseren richting het stadhuis. Alleen zo kan je echt het verschil maken: door de mensen waar het beleid over gaat daadwerkelijk een stem te geven.

Meer lezen over Vincent?

Klik dan hier voor zijn eigen website.