• Sekswerk is volgens de wet toegestaan. Sekswerkers moeten dan ook veilig en zonder bedreiging hun werk kunnen doen. Niet elke sekswerker werkt het liefst in raam- of seksclubprostitutie. In de coronapandemie zijn veel van hen ook online gaan werken. We zetten ons ervoor in dat Haagse sekswerkers vanuit huis en online kunnen blijven werken. De werkomgeving van sekswerkers moet veilig en prettig zijn.
  • We blijven ons inzetten om vooroordelen over sekswerk tegen te gaan. Hiervoor werken we samen met sekswerkers zelf, met andere gemeenten en landelijke organisaties die opkomen voor de belangen van sekswerkers. Er is extra aandacht voor niet-vrouwelijke sekswerkers en sekswerkers zonder vergunning.
  • We maken duidelijke plannen voor de toekomst van sekswerkers in Den Haag. Zo weten zij en omwonenden van clubs en ramen waar ze aan toe zijn. We pakken overlast in de Rivierenbuurt en het Oude Centrum aan en knappen de Doubletstraat op. Zo kunnen sekswerkers in een veilige omgeving hun werk doen en zorgen we voor een leefbare buurt voor de andere bewoners. De huidige huizen in de Riverenbuurt behouden we.