Maar ondanks dat is het ongelofelijk mooi om te zien dat we met zoveel mensen hier in onze stad zo actief betrokken zijn bij onze campagne. Wil je zelf ook meedoen, bijvoorbeeld door een paar uurtje te folderen of een poster voor je raam te hangen? Stuur een mailtje naar campagne@groenlinksdenhaag.nl en de onvermoeibare Lilian en Jarre nemen dan snel contact met je op.

Ook in de gemeenteraad is te merken dat de verkiezingen eraan komen. Veel collega’s zijn nog net iets drukker bezig met zichzelf profileren dan anders. En dat is echt wel zorgelijk, want in onze Haagse gemeenteraad wordt ook buiten verkiezingstijd al regelmatig niet alleen op de bal, maar ook op de man gespeeld. En natuurlijk is er niets mis met een stevig debat, maar de wijze waarop wij in de Raad elkaar soms aanpakken komt de kwaliteit van het debat en de besluiten die we nemen niet altijd ten goede. Dat zagen we bijvoorbeeld bij de recente bespreking over de Energieacademie, het zo jammerlijk mislukte project dat is gestart door het vorige college. Natuurlijk zijn daar onmiskenbaar dingen heel erg fout gegaan en moet dat tot op de bodem worden uitgezocht, maar veel partijen vonden het niet nodig om het aangekondigde externe onderzoek af te wachten. Er werd, daarbij gesouffleerd door direct betrokkenen, alvast een ongefundeerd voorschotje op de conclusies van het nog te starten onderzoek genomen. En waar ik me daarbij nog het meest aan stoorde is dat daarbij de zakelijke belangen van een aantal betrokken ondernemers voorrang leken te krijgen op de belangen van de groep mensen waar het hier echt om gaat, namelijk de honderden jongeren die via de Energieacademie een mooie baan in de bouw hadden moeten krijgen. 

Hopelijk lukt het ons als gemeenteraad om na de landelijke verkiezingen het hoofd iets meer koel te houden en het belang van de mensen in de stad meer als gezamenlijk uitgangspunt te nemen. Maar met onze eigen gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar al weer in aantocht is dit naar ik vrees hopen tegen beter weten in. Hoe dan ook, ik blijf me er in ieder geval voor inzetten om de debatten vooral feitelijk en inhoudelijk te houden. 

Tot snel weer. Houd je haaks, houd afstand en blijf gezond! 

PS: Heb je je al aangemeld voor de Klimaatmars op 14 maart, deze is (ook) in Den Haag! Het zou leuk zijn om elkaar daar (op 1,5 meter afstand) te zien.