Gasvrij Scheveningen is in het leven geroepen om de bewoners van Scheveningen te ondersteunen in het verduurzamen van de woningen in de wijk. Regelmatig organiseren zij bijeenkomsten, workshops of thema-avonden om nog meer Scheveningers op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen.

Raadslid Vincent Thepass: "Verduurzamen is goed voor het klimaat, maar het helpt ook inwoners bij de stijgende energiekosten. Met de huidige energiecrisis is dat belangrijker dan ooit. GasVrij Scheveningen loopt voorop in het ondersteunen van bewoners om hun huis te verduurzamen. Als raadslid hoop ik in de komende jaren samen met GasVrij Scheveningen en alle Scheveningers ook hier te werken aan een succesvolle energietransitie waar iedereen in kan meekomen."

Het Groene Lintje werd in ontvangst genomen door de drijvende krachten achter GasVrij Scheveningen: Hans, Dick en Bert. Zij helpen inwoners met inspiratie, informatie over bijv. subsidie mogelijkheden en bewoners kunnen advies vragen aan energiecoaches. De energiecoaches assisteren bewoners kosteloos via keukentafelgesprekken over beslissingen op het gebied van duurzaamheid.

Na de uitreiking gingen raadslid Vincent en vrijwilligers Hans, Dick en Bert in gesprek over het werk van Gasvrij Scheveningen en de problemen waar zij tegenaan lopen. Scheveningen kent veel slecht geïsoleerde huizen en bewoners die de energierekening moeilijk kunnen betalen, maar toch is verduurzamen soms een ingewikkeld proces. Hans, Dick en Bert wezen op het belang van het weghalen van bureaucratische obstakels. Ook moet het belang van gedegen uitvoering, met oog voor de belevingswereld van bewoners, hoog op het prioriteitenlijstje van de gemeente Den Haag komen te staan volgens de vrijwilligers. Raadslid Vincent gaf aan dezelfde verbeterpunten te zien, en organisaties als GasVrij Scheveningen graag te willen betrekken bij het verbeteren van de huidige aanpak.  

Elk jaar reikt GroenLinks Den Haag het Groene Lintje uit aan een initiatief of persoon die zich inzet om Den Haag duurzamer te maken. Eerdere winnaars waren onder andere buurtinitiatief Laak Bloeit, autodeel initiatief 'DEEL', de lokale versmarkt 'Lekkernassûh' en de 'Haagse Zwam'.