De lijst is een mooie mix van ervaren krachten en veelbelovende talenten. Onze fractievoorzitter Mariëlle Vavier werd afgelopen september al gekozen als lijsttrekker door de leden van GroenLinks Den Haag.

Vavier: “Den Haag staat voor grote uitdagingen zoals de wooncrisis, klimaatverandering, toenemende ongelijkheid en polarisatie. De oplossingen van GroenLinks zijn urgenter dan ooit. Samen strijden we voor een groen, gelijk en kansrijk Den Haag. Ik kijk ernaar uit om met dit veelbelovende team aan de slag te gaan.”

Op de definitieve lijst is zittend raadslid Maarten De Vuyst door de leden omhoog gestemd naar plek 2. Een mooie waardering voor zijn harde werk de afgelopen raadsperiode. Op plek 3 staat Vincent Thepass, een Indische Hagenaar met een passie voor kansengelijkheid en met een groot netwerk in heel Den Haag. Op plek 4 staat arbeidsdeskundige Lenne Baboeram, zij heeft zich jarenlang ingezet voor vrouwenparticipatie. De top 5 is compleet met internationaal klimaatactivist Raki Ap, een politiek vluchteling en veteraan die in heldere taal weet uit te leggen hoe klimaatverandering, racisme en ongelijkheid samenhangen.

Ook maakte de partij vandaag haar lijstduwers bekend. Dat zijn onder andere Jaswina Elahi, Piet Driest en Niels van den Berge. Jaswina is werkzaam als onderzoeker en publicist waarin zij zich richt op sociale vraagstukken, ze vervult verschillende adviserende en toezichthoudende functies o.a. voor stichting VO Haaglanden en de gemeente Den Haag. Ze is betrokken bij het basisinkomen experiment Collectief Kapitaal en heeft een eigen dansschool voor Indiase klassieke dans. Piet is naast activist en geliefd GroenLinkser als betrokken buurtbewoner aanjager voor tal van wijkinitiatieven, zoals plastic ridders, wijklaboratoria, veiligheid, WijWeimar en Buurtgoed Vastgoed. Niels is voormalig Tweede Kamerlid van GroenLinks en zet zich in voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving, zo werkt hij aan water- en klimaatprojecten in Bangladesh en Mozambique.