Onze fractievoorzitter Mariëlle Vavier werd afgelopen september al gekozen als lijsttrekker door de leden van GroenLinks Den Haag. Met deze concept-lijst gaan we vol vertrouwen de verkiezingscampagne in. In de komende periode zullen onze leden de definitieve lijst vaststellen. 

Mariëlle Vavier: “Den Haag staat voor grote uitdagingen zoals de wooncrisis, klimaatverandering, toenemende ongelijkheid en polarisatie. De oplossingen van GroenLinks zijn urgenter dan ooit. Samen strijden we voor een groen, gelijk en kansrijk Den Haag. Ik kijk ernaar uit om met dit veelbelovende team aan de slag te gaan.”

Laura van Herpen, voorzitter kandidatencommissie: “Hier staat een krachtige lijst, bruisend van talent, kennis en bevlogenheid, waarin ervaring geborgd is en ruimte is voor vernieuwing en groei. Idealisme, activisme en pragmatisme gaan hand in hand en diversiteit op vele fronten wordt omarmd. Iedere inwoner die zich een socialer en groener Den Haag wenst zal zich vertegenwoordigd weten, met kennis van de Haagse raad, voeling met de stad en wortels in de wijken.”

Top 6: Ervaren, nieuwkomers en activistisch

Na lijsttrekker Mariëlle Vavier staat Vincent Thepass op plek 2. Hij is geboren en getogen Hagenaar met Indische wortels en heeft een breed netwerk in de Haagse wijken. Opgeleid als politiek econoom en voormalig fractiemedewerker en campagneleider kent hij de Haagse gemeentepolitiek als geen ander. Vincent werkte op thema's als armoede, inclusie en opvang van dakloze Hagenaars. Lenne Baboeram is arbeidsdeskundige en heeft veel ervaring met het adviseren van mensen bij het vinden van gepast werk. Ook heeft ze zich ingezet voor de participatie van vrouwen bij Stichting Yasmin. Huidig raadslid Maarten De Vuyst staat op plek 4. Hij heeft zich de afgelopen vier jaar in de gemeenteraad ingezet voor mobiliteit, sport en financiën. Zonder deze Haagse Belg waren de Haagse milieuzones er nooit gekomen. Met charme verbindt hij binnen en buiten de raad. Bij Oxfam Novib leidt hij een team dat werkt aan een betere wereld. Op nummer 5 staat Raki Ap. Als kind gevlucht uit Papoea-Nieuw-Guinea en nu internationaal klimaatactivist die strijdt voor de stem van inheemse bevolkingen in het kader van klimaatverandering. Hij is vrijwilliger bij Humanitas, werkt nu bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en was vroeger werkzaam bij de Nederlandse luchtmacht. De nummer 6 van de lijst is Hera Butt. Zij is geboren in Den Haag en opgegroeid in de Schilderswijk. Ze is nu werkzaam als jurist en ze is bestuurslid van theater De Vaillant. Daarnaast is ze vrijwilliger bij Lawyers for Lawyers (een NGO die opkomt voor bedreigde advocaten) en was eerder actief burgerjournalist en docent bij de Schilderswijk University.

Nummer 7-10: Student, wetenschapper en jongste raadslid 

Isabel Bos is onze nummer 7. Als jongste raadslid in de Haagse raad voert zij het woord op volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en een kindvriendelijke stad. Op plek 8 staat Lisa van de Voort. Zij is werkzaam als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en bestuurslid van GroenLinks Zuid Holland. Anne Rietveld staat op nummer 9. Woonachtig in Duindorp en werkzaam als wetenschapper bij een internationaal onderzoeksbureau op het gebied van duurzame voedselsystemen. Op plek nummer 10 staat Niek Veen. De jongste kandidaat op onze lijst. Een Haagse student die zich inzet voor het aanpakken van sociale achterstanden.

Nummer 11-18: Jeugdzorgmedewerker, onderwijsexpert en vakbondsman

Luuk Voncken (#11, student en actief voor FNV), Vincent Gerez (#12, Senior Beleidsmedewerker voortijdig schoolverlaten, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Lilian Matton (#13, Bestuursadviseur gemeente Schiedam en bestuurslid GroenLinks Den Haag), Luc van Aalderen (#14, Online Organiser GroenLinks Landelijk), Rianne Pieffers (#15, Oud-voorzitter DWARS Leiden-Haaglanden), Astrid van Egmond (#16, Projectmedewerker The Hague Academy of Local Governance), Arjan van der Hulst (#17, ICT-specialist TU Delft) en Niels Brinks (#18 maatschappelijk werker bij het Crisis Interventie Team Jeugd en vrijwilliger bij Stichting Iedereen een Meester).

Overzicht concept-kandidatenlijst

Hieronder vind je de concept-kandidatenlijst. Lees in de voordracht de adviezen van de kandidatencommissie over de kandidaat-raadsleden. Op 11 december stelt de Algemene Ledenvergadering na een stemming door de leden de definitieve kandidatenlijst vast. Lijstduwers worden tijdens de ALV bekendgemaakt.

1. Mariëlle Vavier
2. Vincent Thepass
3. Lenne Baboeram
4. Maarten De Vuyst
5. Raki Ap
6. Hera Butt
7. Isabel Bos
8. Lisa van de Voort
9. Anne Rietveld
10. Niek Veen
11. Luuk Voncken
12. Vincent Gerez
13. Lilian Matton
14. Luc van Aalderen
15. Rianne Pieffers
16. Astrid van Egmond
17. Arjan van der Hulst
18. Niels Brinks