Deze bomen maken onderdeel uit van het initiatiefvoorstel van toen nog fractievoorzitter en raadslid Arjen Kapteijns. Hij riep in 2019 op om alle Haagse bewoners, ondernemers, scholen en verenigingen een gratis boom te geven. Bomen zijn namelijk ontzettend belangrijk voor de leefbaarheid van steden. En zeker Den Haag, één van de meest versteende steden van Nederland, kan wel wat extra bomen gebruiken. De nieuwe bomen gaan zorgen voor verkoeling, dragen bij aan schone lucht en vangen regenwater op. Daarnaast zijn ze ook heel belangrijk voor insecten en vogels.

Afgelopen zomer kon je je via Duurzaam Den Haag aanmelden voor een gratis boom. En het liep storm, ze ontvingen ontzettend veel aanmeldingen vanuit de hele stad. De bomen worden op dit moment allemaal bezorgd aan de bewoners en kunnen vervolgens gepland worden. Onze raadsleden hielpen bij de moestuinen aan de Woonstede in Escamp.

Raadslid Isabel Bos: ''Het was erg leuk om mee te helpen met het planten van drie van de meer dan 1400 bomen die gratis worden uitgedeeld. Zo vergroenen we samen onze stad!'' Fractievoorzitter Mariëlle Vavier sluit zich daar bij aan. ''Mooi dat ons initiatiefvoorstel wordt uitgevoerd en dat er volgend jaar nog veel meer bomen bij zullen komen.'' Ook Maarten de Vuyst is erg enthousiast. ''We hebben echt een heerlijke ochtend gehad en konden ook meteen de moestuintjes bewonderen die de buurtbewoners hier samen hebben aangelegd en onderhouden.''

Wil je ook wel zo'n mooie gratis boom? Alle bomen voor dit jaar zijn vergeven, maar ook volgend jaar worden weer gratis bomen uitgedeeld aan inwoners van de stad. Bovendien kunnen dan ook bedrijven, scholen en andere organisaties zich aanmelden. Houd hiervoor de social media en website van Duurzaam Den Haag goed in de gaten. Samen vergroenen we onze stad!