De leden van GroenLinks Den Haag hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Na de verkiezing van Inge Vianen tot lijsttrekker, is nu de hele lijst compleet. “Met deze lijst kiest GroenLinks voor een divers en sterk team. Samen gaan we voor een groene en sociale stad!” zei Inge Vianen tijdens de bijeenkomst.

De leden hebben het advies van de kandidatencommissie grotendeels overgenomen. Prominent op de lijst staat raadslid Mustafa Okcuoglu. Met Mustafa staan de linkse waarden van GroenLinks stevig op de lijst. "Ik vind het een grote eer om op de lijst van GroenLinks te mogen staan. Ik dank de leden voor het vertrouwen dat zij mij gegeven hebben" aldus Okcuoglu. Raadslid Arjen Kapteijns is door de leden op plek 3 gezet, "ik dank onze leden voor deze eervolle plaats op de lijst en ik ga in de verkiezingscampagne en daarna in de gemeenteraad keihard knokken voor een groener Den Haag". Bastiaan Verberne en Esther Punte maken de top 5 compleet. Met deze kandidaten wordt de kern van GroenLinks sterk gepresenteerd: groen en sociaal, met diverse achtergronden. De lijst is samengesteld uit zowel oude als nieuwe gezichten.

De lijst van GroenLinks kent veel verschillende talenten met diverse achtergronden. Opvallende gezichten op de lijst zijn singer-songwriter Femke Japing en predikant PKN Derk Stegeman, manager bij STEK. Ook Joyce Remy Leurs, drijvende kracht achter stichting Mama en Ik, en emeritus hoogleraren Alfred Kleinknecht en Kees Duijvestein hebben zich kandidaat gesteld voor GroenLinks. Lijsttrekker Inge Vianen: “geweldig dat deze getalenteerde mensen zich in willen zetten voor GroenLinks. Wij zijn klaar voor de verkiezingen!”

 De volledige kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

 1. Inge Vianen
 2. Mustafa Okcuoglu
 3. Arjen Kapteijns
 4. Bastiaan Verberne
 5. Esther Punte
 6. Ali al Hadaui
 7. Youssef Rahman
 8. Mariët Herlé 
 9. Ahmed Taihan
 10. Frederique Leunenberg
 11.  
 12. Michiel van Bokhorst
 13. Joris den Ouden
 14. Adhanet Ghebray
 15. Martijn Schackmann 
 16. Ahmed Abushaam 
 17. Bert Roes
 18. Femke Japing
 19. Derk Stegeman 
 20. Jeannine Molier
 21. Martijn Dadema
 22. Carla de Boer
 23. Marcel Daniels
 24. Victor van Bijlert
 25. Mascha van Bergenhenegouwen 
 26. Piet Driest 
 27. Harrie Kampf
 28. Corien de Kloe
 29. Herby Rietveld
 30. Anna Maria Andriol
 31. Rik van der Laan
 32. Marielle Vavier 
 33. Alfred Kleinknecht
 34. Heleen Weening
 35. Brak Storms
 36. Joyce Remy Leurs
 37. Stef de Niet 
 38. Monique Vermin
 39. Kees Duijvestein
 40. Jack Verduyn Lunel
 41. David Rietveld
 42. Bert van Alphen