Maak Station HS makkelijker voor fietsers

Ondanks het grote schaarste aan fietsparkeerplaatsen haalt de gemeente dagelijks fietsen weg bij Station Den Haag Holland Spoor. GroenLinks Den Haag vindt dat de gemeente haar eigen verantwoordelijkheid eerst na moet komen voordat het kan handhaven op foutgeplaatste fietsen. Daarom pleit de partij voor een aanpak van het tekort aan fietsplekken.

Dat blijkt uit vragen die GroenLinks stelde aan het Haagse stadsbestuur. De partij vindt dat het gebruik van de fiets als vervoersmiddel in Den Haag zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt, zowel in de stad zelf als rondom de stations. Raadslid Maarten De Vuyst: “Als we willen dat zoveel mogelijk Hagenaars de fiets pakken, moeten we dat als gemeente wel mogelijk maken. Je verliest nu te veel tijd voor het vinden van een plek bij Holland Spoor. En wanneer je je fiets keurig weggezet hebt tussen andere fietsenrekken, wordt die vervolgens alsnog weggehaald. Daarmee sturen we een verkeerd signaal naar onze reizigers.”

GroenLinks wil bij Den Haag HS net als bij andere stations concrete stappen zien. Zo stelt het onder andere voor om verkeerd geplaatste fietsen niet weg te halen op het moment dat de stalling al vol staat. Hiernaast kan er duidelijker doorverwezen worden naar de fietsenstalling bij de Haagse Hogeschool en haalt de gemeente fietsen weg op plekken waar het juist logisch lijkt om te parkeren. “Ik denk dat er bij de stallingen nog tientallen fietsplekken zonder problemen bij kunnen. Trek een paar strepen om dit mogelijk te maken. We kunnen het onze fietsers in Den Haag op zo veel manieren makkelijker maken: laten we daar dan ook niet meer mee wachten.”