Op zaterdag 1 juli was het Keti Koti, wat letterlijk ‘ketenen gebroken’ betekent. Op die dag in 1863 ging de Emancipatiewet in werking. Slavernij werd officieel afgeschaft in het gehele Koninkrijk der Nederlanden en tien jaar later werden de laatste slaven in 1873 bevrijd.

In het teken van deze dag heeft GroenLinks Den Haag een nieuweledendag georganiseerd. Onder begeleiding van een expert van het Haags Historisch Museum hebben vijf enthousiaste nieuwe leden, twee medewerkers van de gemeenteraadsfractie en raadslid Lenne Baboeram een wandeling gemaakt langs verschillende gebouwen die direct of indirect te maken hebben met het slavernijverleden van Den Haag.

Aansluitend aan de wandeling vond de maandelijkse borrel van GroenLinks Den Haag plaatst, dit keer op Scheveningen. Onder het genot van wat drankjes leerden nieuwe en langer aan de vereniging verbonden leden elkaar kennen.

Wil je de volgende keer ook meedoen? Wij organiseren elke maand een borrel en in oktober zal er weer een nieuweledendag georganiseerd worden. Houd de agenda in de gaten voor specifieke data en locaties. Hopelijk mogen wij je gauw ontvangen. Tot dan!