De gemeente Den Haag moet mbo-studenten meenemen in haar plannen om van Den Haag een aantrekkelijke en bruisende studentenstad te maken. Dat staat, dankzij GroenLinks-raadslid Hera Butt, in de Haagse Educatieve Agenda. Dit betekent dat de gemeente zich ervoor in moet zetten dat mbo'ers volwaardig onderdeel van het Haagse studentenleven zijn. 

Het verbaasde GroenLinks Den Haag dan ook dat in de communicatie over de HI The Hague, de Haagse introductieweek, dit niet terug te zien is. Op de website van de introductieweek wordt vermeld dat het dé introductieweek is voor alle Haagse studenten, maar bij de meewerkende organisaties zijn enkel universiteiten en hogescholen vermeld. Mbo-instellingen ontbreken hier dus; wat GroenLinks Den Haag betreft dus ten onrechte. 

De gemeente is samen met de onderwijsinstellingen verantwoordelijk voor de organisatie van deze introductieweek. Daarmee heeft de gemeente zich dus ook te houden aan de richtlijnen opgesteld in de Haagse Educatieve Agenda, en moet de introductieweek dus toegankelijk zijn voor iedere student, inclusief mbo-studenten. Kloven tussen groepen studenten zijn onwenselijk en juist het tegenovergestelde van wat een centrale studentenintroductie zou moeten bewerkstelligen. 

Daarom stelde raadslid Hera Butt samen met een groot aantal andere partijen schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.