Vorige week vrijdag bezocht Martijn Schackmann, van webredactie 'GroenLicht', de voorlichtingsbijeenkomst over het verbouwen van 'Zeewiet': wiet gekweekt en geteeld in de Zeeheldentuin.

Martijn brengt verslag uit:

"Twee borrels op rij vanavond, bij Zeeheldentuin en 'gewoon' bij GroenLinks Den Haag.

Ik ben donateur geworden van de Zeeheldentuin. Dat kunnen ze goed gebruiken, want de gemeente wil ze vooralsnog niet subsidiëren. Ze moeten aantonen dat ze van maatschappelijk nut zijn. Maar zelfs als je 300 schoolkinderen per maand in je tuin laat schoffelen, ben je dat voor de bureaucratie nog niet automatisch. Word dus ook donateur, het kan al vanaf 2,50 euro per maand: http://zeeheldentuin.nl/page/hoe-kan-je-helpen.

Je krijgt veel terug voor het donateurschap, naast dat je altijd op bezoek kunt in de tuin. Zo vertelde Wessel (rechts op de foto) dat de tuin maandelijks een borrel wil gaan geven voor donateurs. Ik vond dat een goed idee, maar ik stelde ook een ander plan voor, waar hij weer veel voor voelde: om het Zeewiet thuis te gaan bezorgen bij liefhebbers. Zo kun je ook thuis genieten van het Zeehelden groen."