Veel klachten gingen over de kelders, die bij regen regelmatig onder water staan. Hierdoor kunnen bewoners hun berging niet gebruiken en lopen ze schade op. Staedion geeft bij bewoners aan bekend te zijn met het probleem, maar voorlopig niet met structurele oplossingen te komen. De partijen willen dat hier verandering in komt. Thepass (GroenLinks): “Bewoners kunnen een deel van hun woning niet gebruiken en lopen schade op, terwijl ze wel gewoon netjes de huur betalen. Het kan niet zo zijn dat Staedion deze situatie zo laat bestaan en het probleem bij de huurders houdt. De opties zijn helder: los het op, of geef de gedupeerden huurverlaging.”  

Ook klaagden veel bewoners over de slechte kwaliteit van hun appartement: die zijn zeer gehorig en in de winter amper warm te krijgen. Ook op dit punt horen bewoners van Staedion dat er geen maatregelen komen. De complexen zijn in 2019 gerenoveerd en staan daarom voorlopig niet op de lijst om verder aangepakt te worden. Ab Waasdorp (PvdA): "Het is van groot belang dat de woningen leefbaar worden gemaakt. Blijkbaar is de renovatie niet goed gegaan, zo horen wij dat alleen de voorkant en niet de binnenkant is aangepakt. Staedion moet hier echt snel werk van maken, en de bewoners niet voor een voldongen feit zetten.” 

De partijen ontvingen ook veel andere klachten van bewoners: zo zijn er problemen met afval en ratten, onhygiënische portieken en spanningen tussen buren, wat soms samenhangt met zorgproblematiek. Bewoners snappen dat niet alles in één keer kan worden opgelost, maar de passieve houding van Staedion en het feit dat er door de wooncrisis geen alternatieven zijn leiden tot moedeloosheid. Thepass (GroenLinks): “Voor ons staat voorop dat bewoners beter gehoord worden en dat Staedion de problemen niet bij bewoners houdt. Anders zitten mensen gevangen in een situatie die zij niet zelf hebben veroorzaakt.” De partijen werken aan schriftelijke vragen. 

Woon jij in één van de flats en heb je ook met deze problemen te maken? Mail ons dan via groenlinks@denhaag.nl of pvda@denhaag.nl.