Kandidaat-Raadsleden
onze kandidaten

Onze kandidaten

Wij gaan met een diverse, jonge, en ervaren groep kandidaten de verkiezingen in.

De lijst van kandidaten is een mooie mix van ervaren krachten en veelbelovende talenten. Fractievoorzitter Mariëlle Vavier werd afgelopen september gekozen als lijsttrekker door de leden van GroenLinks Den Haag. Benieuwd op wie je nog meer kan stemmen? Bekijk hier de profielen van al onze kandidaten

Lijsttrekker Mariëlle Vavier (plek 1): “Den Haag staat voor grote uitdagingen zoals de wooncrisis, klimaatverandering, toenemende ongelijkheid en polarisatie. De oplossingen van GroenLinks zijn urgenter dan ooit. Samen strijden we voor een groen, gelijk en kansrijk Den Haag. Ik kijk ernaar uit om met dit veelbelovende team aan de slag te gaan.”

Op de lijst staat zittend raadslid Maarten De Vuyst op plek 2. Een mooie waardering voor zijn harde werk de afgelopen raadsperiode. Op plek 3 staat Vincent Thepass, een Indische Hagenaar met een groot netwerk in heel Den Haag. Op plek 4 staat arbeidsdeskundige Lenne Baboeram, zij heeft zich jarenlang ingezet voor vrouwenparticipatie. De top 5 is compleet met internationaal klimaatactivist Raki Ap, een politiek vluchteling en veteraan die in heldere taal weet uit te leggen hoe klimaatverandering, racisme en ongelijkheid samenhangen. Verder op de lijst vind je onder andere een student, wetenschapper, jeugdzorgmedewerker, onderwijsexpert en ICT-specialist.

Hier staan we voor

🏠 Betaalbaar wonen
🏥 Goede zorg
❤️ Gelijke kansen voor iedereen
🍀 Eerlijke klimaatactie
✊ Een stad waar iedereen zichzelf kan zijn

Ons plan voor een groen, gelijk en kansrijk Den Haag. Dat is de titel van ons verkiezingsprogramma en laat gelijk zien waar wij voor staan. GroenLinks heeft ambitieuze plannen voor Den Haag.

Veel gestelde vragen over stemmen

Doe mee met de campagne

Om een goed resultaat te halen bij de verkiezingen is het essentieel dat we ons overal in de stad laten zien. Dat kan op verschillende manieren: je kan bijvoorbeeld mee de stad in gaan om te praten met bewonrs, een poster ophangen, lid worden van een wijkteam, of je aanmelden als Apptivist. Samen maken we Den Haag groen, gelijk en kansrijk!