De lijst is lang, maar ik ga maar gewoon een aantal zaken opnoemen: Zo komen er gratis menstruatieproducten in een aantal openbare toiletten in onze stad, zetten we grote stappen naar het oprichten van meerdere monumenten om ons gezamenlijke slavernijverleden te herdenken en komt er een onderzoek naar de betrokkenheid van onze stad, zijn we de gemeenteraad ervan aan het overtuigen om nog dit jaar in twee wijken een burgerberaad te organiseren om bewoners écht te betrekken bij de verduurzaming en energietransitie in hun wijk, is ons plan om iedereen in de stad een gratis boom te geven van start gegaan (nog geen boom besteld? Kijk snel op www.bomenvoordenhaag.nl), komen er bij onze scholen op ons aandringen meer ‘schoolstraten’ waardoor het voor kinderen veiliger wordt om naar school te fietsen of te lopen, zetten we ons in voor het oprichten van een Centrum voor Seksueel Geweld zodat het voor slachtoffers makkelijker wordt om dit te melden, zorg te krijgen en om aangifte te doen, hebben we een gesprek georganiseerd met de burgemeester en mensenrechtenverdedigers uit Wit-Rusland en Rusland die hier in het kader van Shelter-City in onze stad te gast zijn, hebben we opgeroepen om kinderen meer zeggenschap te geven over het kindvriendelijker maken van de inrichting van de stad, hebben we het plan om strandtenten op onder meer het stille strand niet het hele jaar te openen geblokkeerd waardoor de rust en ruimte behouden blijft en gaan we in onze stad de straatverlichting versneld van (warmkleurige) LED-verlichting voorzien waardoor we 40% energie gaan besparen….

Poeh, duizelt het bij jou ook een beetje? En dat is dat nog alleen waar we deze maand mee bezig zijn geweest en dan heb ik me nog beperkt tot de meest aansprekende zaken.

We hebben nog zo’n 9 maanden tot de volgende verkiezingen. En op weg naar die verkiezingen moeten we als GroenLinks onze bewoners ervan overtuigen dat we hun stem waard zijn. Gedurende deze maanden tot aan de verkiezingen staat ons nog drie dingen te doen.

Ten eerste moeten we als fractieteam samen met onze wethouders de lijst van groene en sociale successen nog veel langer maken: reken maar dat we dat gaan doen.

Ten tweede moeten we nog veel meer nieuwe aansprekende knetterlinkse en gifgroene plannen maken voor onze stad: daar is onze Programmacommissie al heel druk mee bezig.

En ten derde moeten we onze successen uitdragen, zodat iedereen in de stad weet dat we als GroenLinks in het stadsbestuur zitten om het verschil te maken. En dat moeten we echt allemaal samen doen. Laten we daarvoor niet wachten tot de verkiezingscampagne begint, maar laten we daar gewoon nu mee beginnen. Dus kies één succesje uit de lange lijst en vertel erover tegen je huisgenoot, je buurvrouw en je bakker.

Tot snel weer. Houd je Haags, houd nog even afstand en blijf gezond!