Conceptlijst kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 2018
Conceptlijst kandidaten gemeenteraadsverkiezingen 2018

GroenLinks Den Haag presenteert zeer diverse kandidatenlijst

[Persbericht] - GroenLinks Den Haag presenteert een zeer diverse conceptkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Negen culturele achtergronden zijn vertegenwoordigd op de lijst met kandidaten uit veertien verschillende Haagse wijken. De partij verwacht fors te groeien bij de verkiezingen in maart volgend jaar.

De voorlopige lijst telt tien vrouwen en negen mannen die werkzaam zijn in heel uiteenlopende sectoren. Een mooie afspiegeling van de grote diversiteit die Den Haag rijk is, aldus lijsttrekker Arjen Kapteijns. "Met zo’n ijzersterk team kunnen we het verschil maken in Den Haag. GroenLinks wil dat de stad echt van iedereen wordt en met deze kandidaten gaat dat ons heel goed lukken. We gaan laten zien dat het anders kan.”

Op plaats twee staat Erlijn Wenink (38 jaar) die al lange tijd actief is binnen alle lagen van de partij. De kandidatencommissie van GroenLinks ziet in haar de ideale nummer twee vanwege haar inhoudelijke kennis op het sociale vlak. Wenink heeft een achtergrond in onderzoek en onderwijs en houdt zich bij de gemeente Den Haag bezig met de preventie van polarisatie en radicalisering. In de gemeenteraad wil Wenink zich vooral richten op het aanpakken van ongelijkheid in Den Haag.

De derde op de lijst is oud-campagneleider Maarten De Vuyst (41 jaar). De Vuyst zet zich bij Oxfam Novib in voor het verduurzamen van bedrijven in ontwikkelingslanden. De kandidatencommissie prijst zijn overtuigingskracht en wereldse kijk. Serpil Ates (39 jaar) bekleedt de vierde plek. Ates werkt als psychosociale hulpverlener in de Schilderswijk en studeert binnenkort af als sociologe. De top vijf wordt afgesloten door oud-bestuurslid Mariëlle Vavier (47 jaar), werkzaam in de jeugdzorg. Als bevlogen fractievertegenwoordiger op onderwerpen als wonen en ruimte, is Vavier al goed bekend met het werk in de gemeenteraad.

Op zes staat theatermaker Sytze Schalk die zich als een vis in het water voelt in de wereld van cultuur en kunst. Sociaal maatschappelijk werker Bilal Sahin, al jaren de spil van Vadercentrum ADAM in het Laakkwartier staat op nummer zeven. Verder zijn ook jongeren goed vertegenwoordigd met drie studenten op de lijst. De 18-jarige Noah van Meekeren, student rechten en economie, is de jongste GroenLinks-kandidaat in Den Haag.

Kees Verhaar, bestuursvoorzitter van GroenLinks Den Haag, is blij met de grote belangstelling die er was voor een plek op de lijst en de selectie van de onafhankelijke kandidatencommissie: “Een record aantal mensen heeft gesolliciteerd. Dit laat zien dat steeds meer Hagenaars geloven in waar GroenLinks voor staat en geeft mij groot vertrouwen in een prachtig verkiezingsresultaat.”

Tijdens een ‘Meet & Greet’ op 24 november kunnen leden en andere belangstellenden kennismaken met de kandidaten. Van 22 tot en met 29 november stemmen Haagse leden van GroenLinks via een internetreferendum nog over de lijstvolgorde. De kandidatenlijst (die nog wordt nog aangevuld met lijstduwers) en het verkiezingsprogramma worden op 2 december definitief vastgesteld.

 1. Arjen Kapteijns  (reeds verkozen)
 2. Erlijn Wenink
 3. Maarten De Vuyst
 4. Serpil Ates
 5. Mariëlle Vavier
 6. Sytze Schalk
 7. Bilal Sahin
 8. Sanne Westra
 9. Bert Roes
 10. Willemijn Kadijk
 11. Armine Stepanyan
 12. Isabel Bos
 13. Peter Schreuder Jonkman
 14. Laura van Herpen
 15. Ahmed Abushaam
 16. Noah van Meekeren
 17. Liesbeth Hofs
 18. David Westsson
 19. Amy Eaglestone